Ook geen wereldbeker veldrijden in Hoogerheide en Villars

0
60

De afgelopen zomer gepresenteerde kalender van de wereldbeker veldrijden raakt door de coronacrisis steeds verder uitgedund. De UCI, de internationale wielerunie, heeft nu ook de wedstrijden in Hoogerheide en het Zwitserse Villars geannuleerd. Beide crossen zouden in januari verreden worden.

Door de veldritten in het Belgische Diegem en Koksijde en het Franse Besançon was al eerder een streep gegaan. Er blijven voor de renners nu nog maar zes wereldbekerwedstrijden over. De eerste is de Druivencross in het Belgische Overijse op 1 november.

De oorspronkelijke kalender van eind januari telde nog veertien wedstrijden, maar daarvan vielen de veldritten in het Amerikaanse Waterloo en het Ierse Dublin en de Scheldecross in Antwerpen afgelopen zomer al af.

Gieten

Daarnaast wordt er ook dit jaar een Superprestige-klassement opgemaakt. De eerste cross die daarvoor meetelt wordt zondag verreden, in het Nederlandse Gieten. Er mag geen publiek bij aanwezig zijn.

Bij de mannen doen Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog niet mee, zij zijn nog actief op de weg. Bij de vrouwen stapt onder anderen Ceylin Alvarado op. Zij reist zaterdagmiddag 900 kilometer vanuit het Oostenrijkse Leogang, waar ze meedoet aan het WK mountainbike voor beloften.

Bron: nos.nl