Ook in Osaka komt Bertens dip niet te boven en loopt ze dure punten mis

0
260

Kiki Bertens komt maar niet uit de vormdip waarin ze sinds Wimbledon verkeert. Net als vorige week in Zhengzhou is ze ook in Osaka gestruikeld over de eerste horde. Ze verloor met 1-6, 5-7 van de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova.

De nederlaag was grotendeels toe te schrijven aan zwak serveren van Bertens. In haar eerste twee games sloeg ze al vijf dubbele fouten en de teller kwam in totaal op negen. In de tweede set toonde ze vechtlust door drie keer een break achterstand goed te maken, maar het was niet genoeg.

Bertens keek al snel wanhopig naar de kant. Daar zat niet haar vaste coach Raemon Sluiter (de twee zijn vanwege de tegenvallende resultaten tijdelijk uit elkaar), maar Elise Tamaëla. Zij droeg Bertens op agressiever te spelen, maar Pavljoetsjenkova bleef Bertens’ mindere ballen wegslaan.

Geen punten voor WTA Finals

Bertens wil zich de komende weken kwalificeren voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van het seizoen. Ze staat nu tiende en had in Osaka flink kunnen stijgen, omdat concurrenten Petra Kvitová en Belinda Bencic geen toernooi spelen en Jelina Svitolina al uitgeschakeld werd in Kanton.

Tijdens haar Azië-trip speelt Bertens nog twee (sterk bezette) toernooien: in Wuhan en Peking.

Bron: nos.nl