Ook Ziyech blijft bij Ajax en verlengt contract

0
260

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Hakim Ziyech over een verlenging van zijn contract met één jaar. Het nieuwe contract van de middenvelder loopt nu tot medio 2022.

Ziyech is na David Neres, Dusan Tadic, Nicolás Tagliafico, André Onana en Noussair Mazraoui de zesde Ajacied die ondanks interesse van andere clubs verlengt in Amsterdam.

Vorig jaar leek het erop dat Ziyech zou vertrekken uit Amsterdam. Maar een transfer naar AS Roma kwam niet rond en de middenvelder besloot te blijven. Het contract van Ziyech werd een jaar geleden al opgewaardeerd en wat volgde was een succesvol seizoen.

Met Ajax werd hij landskampioen en won hij de beker. Ook in de Champions League maakte Ziyech furore. Hij reikte met de Amsterdammers tot de halve finales en zelf scoorde hij in beide wedstrijden tegen Real Madrid (achtste finale) en in de tweede halve finale tegen Tottenham Hotspur.

Na dat succesvolle seizoen leek Ziyech een van de spelers die dit seizoen toch echt een transfer gingen maken. Maar ook nu kwam er geen juiste club voor de Marokkaan voorbij. Eerder deze zomer wees hij onder andere Sevilla af.

Zodoende verlengde Ziyech uiteindelijk zijn contract bij Ajax, dat hem in augustus 2016 overnam van FC Twente. De middenvelder speelde tot nu toe 133 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 42 doelpunten maakte.

Bron: nos.nl