Oosting aan de slag als interim-trainer Vitesse

0
197

Joseph Oosting neemt tijdelijk de taken over als hoofdtrainer van Vitesse. De huidige trainer van Jong Vitesse is de opvolger van de afgelopen vrijdag vertrokken Leonid Sloetski.

Oosting zal worden bijgestaan door oud-spelers Nicky Hofs, Tim Cornelisse en keeperstrainer Raimond van de Gouw. Edward Sturing – die veelvuldig werd genoemd als kandidaat voor de functie – gaf aan niet opnieuw als interim te willen opereren.

De Rus Sloetski stapte zondag op, nadat Vitesse bij sc Heerenveen zijn vijfde competitienederlaag op rij had geleden. De Arnhemmers staan negende. Zondag komt Feyenoord op bezoek.

Sloetski maakte direct na de wedstrijd bekend dat hij Vitesse zou verlaten:

Technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse sprak de afgelopen dagen met meerdere kandidaten voor de functie van interim-trainer, met de wens dat de opvolger uit eigen kring moest komen.

Oosting, die in 2014 aan de slag ging bij Vitesse onder 17, is op een uitstapje bij amateurclub HHC Hardenberg na sindsdien verbonden geweest aan de Arnhemse club.

Allach probeerde het ook bij Sturing. De oud-speler vervulde de functie van interim al twee keer eerder, maar zag ervan af omdat hij zich wil concentreren op zijn werkzaamheden bij de academie van Vitesse.

Speler

Oosting kwam in zijn spelerscarrière voor twee verschillende clubs uit. De oud-middenvelder speelde van 1998 tot 1993 voor FC Emmen, om vervolgens de overstap te maken naar buurman BV Veendam.

Na vijf jaar keerde hij weer terug bij Emmen waar hij in 2006 zijn loopbaan afsloot. Twee jaar later maakte de 47-jarige Oosting zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij amateurclub CVV Germanicus uit Coevorden.

Bron: nos.nl