Op 2.600 meter hoogte timmert tennisster Schoofs aan de weg

0
374

Bibiane Schoofs heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Colombiaanse Bogotá bereikt. De nummer 162 van de wereld versloeg de 18-jarige lokale favoriet Emiliana Arango – 426ste van de wereld – met 6-2, 6-4.

De 30-jarige Schoofs, die begin dit jaar in Auckland ook de tweede ronde haalde, had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi geplaatst.

Ballen zeilen alle kanten op

Het niveau van de partij tussen Schoofs en Arango was niet al te hoog. Mede door de ijle lucht – er wordt gespeeld op 2.600 meter hoogte – zeilden de ballen af en toe alle kanten op en regende het onnodige fouten.

In de tweede set vocht Schoofs zich van 0-3 naar 4-3. Arango, die na een val last van een enkel en schouder had, brak nog naar 4-4, maar meer zat er voor haar niet in.

Opmerkelijke tegenstander

Schoofs treft nu Sara Errani, de voormalig nummer vijf van de wereld en Roland Garros-finaliste van 2012. De Italiaanse is, mede door een dopingschorsing, afgezakt naar plaats 243. Haar service is een groot probleem: ze slaat tegenwoordig zo’n vijftien dubbele fouten per wedstrijd.

Bron: nos.nl