Op krukken meldt Becker zich voor strafzaak: moet hij zeven jaar de cel in?

0
152

In Londen is de strafzaak begonnen die Boris Becker zeven jaar in de gevangenis kan doen belanden. Met donkere kringen onder zijn ogen kwam de 52-jarige gevallen tennisheld op krukken de rechtszaal binnen.

Bij aankomst werd Becker gevraagd of alles goed met hem gaat. “Ja”, was het korte antwoord. Kalm noemde hij zijn naam en geboortedatum en hij stelde op alle fronten onschuldig te zijn.

Becker wordt ervan verdacht bij zijn faillissement voor miljoenen aan inkomsten achter te hebben gehouden. Er liggen negentien aanklachten, die voor een maximale celstraf van zeven jaar staan.

Rijke tenniscarrière

Op zijn zeventiende won Becker al Wimbledon. In zijn rijke carrière kwamen daar nog vijf grandslamtitels bij. De Duitser was het eerste ‘servicekanon’ in het moderne tennis en stond zeventien weken op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Zijn tenniscarrière verpeste wel zijn enkel, daarom loopt Becker moeilijk. Maar ook zijn twee huwelijken gingen kapot. Dat, samen met verkeerde investeringen, kostte hem veel geld.

Van 150 miljoen is niets meer over

Ooit had Becker een vermogen van 150 miljoen euro. Daar is niets meer van over. Drie jaar geleden werd hij failliet verklaard. De rechter in zijn zaak is Deborah Taylor. Zij veroordeelde Julian Assange vorig jaar tot vijftig weken cel na het schenden van zijn borgtochtvoorwaarden.

Hoelang het proces van Becker zal duren, is nog niet bekend.

Bron: nos.nl