Opnieuw streep door zesdaagse Rotterdam: ‘Hartverscheurend voor De Ketele’

0
101

De zesdaagse van Rotterdam gaat ook dit jaar niet door. De organisatie heeft besloten het wielerevenement in Ahoy te schrappen vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen.

De 39ste zesdaagse zou van 7 tot en met 12 december zijn, maar het is op dit moment nog onduidelijk of er dan weer publiek aanwezig mag zijn.

Vorig jaar stond de zesdaagse van Rotterdam twee keer op de rol. De editie van begin 2020 werd gewonnen door Yoeri Havik en de inmiddels gestopte Wim Stroetinga, maar door die van eind november – de nieuwe plaats op de wielerkalender – ging vanwege de coronapandemie al in mei een dikke streep.

“Een klap in het gezicht”, reageert Erika Bronkhorst, manager evenementen van Rotterdam Ahoy, op de nieuwe tegenslag. “Tot twee weken geleden was er geen sprake van het niet laten doorgaan van het evenement. We hadden er enorm veel zin in.”

Afscheid De Ketele

Een hard gelag ook voor de Belgische baanwielrenner Kenny De Ketele die in Ahoy zijn carrière wilde afsluiten. De 36-jarige Belg, winnaar van 21 zesdaagsen, had zich samen met Niki Terpstra ingeschreven.

“Hij had hier in Rotterdam kunnen winnen”, zegt Bronkhorst. “Hartverscheurend dat je zo’n sporter dan moet vertellen dat het niet doorgaat.”

De Ketele en Terpstra hadden moeten opboksen tegen onder anderen Havik en Jan-Willem van Schip, de Europees kampioenen op de koppelkoers.

De olympisch kampioenen Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli zouden in actie komen in de sprintwedstrijden.

Bron: nos.nl