Oranje onder 17 oppermachtig naar Europese titel

0
304

Oranje onder 17 is voor het tweede jaar op rij en voor de vierde keer in totaal Europees kampioen geworden. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen was in de finale in Dublin met 4-2 te sterk voor de Italiaanse leeftijdsgenoten. In 2011, 2012 en 2018 werd Oranje onder 17 ook al Europees kampioen.

Nederland was oppermachtig in de eerste helft. De spelers vonden elkaar bijzonder makkelijk en produceerden de ene na de andere flitsende aanval. Na kansen voor Mohamed Taabouni en aanvoerder Kenneth Taylor was het in de 20ste minuut voor de eerste keer raak.

Drie goals voor rust

Sontje Hansen reageerde alert op de rebound van een schot van Naoufal Bannis: 1-0. In de 37ste minuut scoorde Nederland weer, opnieuw uit een rebound. Ki-Jana Hoever schoot een vrije trap op de paal en Bannis tikte binnen. Op slag van rust maakte Ian Maatsen er met een schot van buiten het strafschopgebied ook nog 3-0 van.

Waar Oranje onder 17 in de eerste helft nog superieur was, gaf de tweede helft een ander beeld. Met invaller Lorenzo Colombo in de gelederen gingen de Azzurri op jacht naar een treffer en die viel tien minuten na rust. Colombo schoot na slecht uitverdedigen van Nederland hard en fraai binnen.

Bevrijdende goal Ünüvar

Nederland was door de tegengoal even van slag. Italië zette meer druk en had kansen op de aansluitingstreffer, maar met de 4-1 in de 70ste minuut was het Italiaanse verzet definitief gebroken. De 15-jarige invaller Naci Ünüvar speelde zich knap vrij en scoorde via een Italiaanse been.

Colombo liet daarna nog een keer zijn tanden zien. Hij schoot vlak voor tijd na een foute uittrap van doelman Calvin Raatsie de tweede Italiaanse goal tegen de touwen. Die goal was echter alleen voor de statistieken. De beker ging naar Oranje.

Bron: nos.nl