Oranjevrouwen balen van matige prestatie: ‘Het is ook niet zo dat we niks kunnen’

0
111

Geen lachende gezichten bij de Oranjevrouwen na het gelijkspel (2-2) tegen Tsjechië in de WK-kwalificatie. Ook niet bij Stefanie van der Gragt, die in Ostrava in blessuretijd een punt had gered voor de regerend Europees kampioen.

“Ik ben vooral teleurgesteld over het spel dat we hebben laten zien”, vertelt Van der Gragt. “Het is onze plicht om hier drie punten te pakken, maar we hebben ons niveau niet gehaald. Dan is het uiteindelijk toch wel lekker dat we die 2-2 nog maken.”

Erop en erover

Ook bij bondscoach Mark Parsons kon er geen lachje vanaf. “We begonnen sterk en creëerden een aantal kansen en dan krijg je zo’n tegendoelpunt”, aldus Parsons, doelend op de prachtige 1-0 van Svitkova, die uit de lucht kwam vallen.

“Dat is voetbal. We reageerden daar goed op, maar in de tweede helft hadden we meer moeite. Na die gelijkmaker verwacht je dat we erop en erover gaan, maar dat gebeurde niet.”

Nederland is nu allerminst zeker van directe kwalificatie voor het WK. IJsland kan namelijk over de Oranjevrouwen heen en groepshoofd worden. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK, de nummers twee spelen play-offs.

Toch maakt Parsons zich nog geen zorgen. “We moeten kijken naar ons eigen spel en dat verbeteren. Dan komen de punten vanzelf. Vandaag was een belangrijke les voor ons. Ik heb goede dingen gezien, maar ook dingen die beter moeten.”

‘We zijn een goed team’

Ook doelvrouw Sari van Veenendaal ziet dat het beter moet bij Nederland. “En dat moet snel ook. Het is ook niet zo dat we niks kunnen. We zijn een goed team met goede speelsters. We willen graag wat opbouwen, dus dan moeten we ook kijken naar de dingen die we niet goed doen.”

Bron: nos.nl