Oranjevrouwen oefenen na wegvallen duel met Zambia tegen Feyenoord en ADO

0
31

Dat er vanwege visumproblemen een streep ging door de oefenwedstrijd tegen Zambia, was een fikse tegenvaller voor bondscoach Andries Jonker, de kersverse bondscoach die met de Nederlandse voetbalsters toewerkt naar het WK van volgende zomer. Er is echter een creatieve oplossing gevonden voor het weggevallen duel, dat voor vanavond op de rol stond.

Oranje komt vrijdag in actie tegen zowel de vrouwenploeg van Feyenoord als die van ADO Den Haag. Beide teams zullen tijdens de training als sparringpartner fungeren.

De duels zullen worden afgewerkt op de campus in Zeist. Dinsdag volgt dan nog de oefeninterland tegen Noorwegen in Den Haag.

Lineth Beerensteyn zal daar allemaal niet bij zijn. De aanvalster van Juventus, met 85 caps op haar naam, heeft vanwege privéomstandigheden het trainingskamp van de Nederlandse ploeg verlaten en is naar huis gegaan.

Jonker, die de vaste krachten Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen rust gunde en topscorer Vivianne Miedema ziek zag afhaken, zal geen vervangster oproepen.

Bron: nos.nl