Osaka begint Roland Garros met zege en geeft kort interview op de baan

0
55

Naomi Osaka heeft ten koste van de Roemeense Patricia Tig de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De Japanse nummer twee van de wereld, tweevoudig winnares van de US Open en de Australian Open, tikte Tig – de nummer 63 van de wereld – met 6-4,7-6 (5) van de baan.

Gravel is niet de meest geschikte baansoort voor Osaka, die met haar agressieve spel vanaf de baseline en keiharde services hardcourt prefereert. De Japanse had ook een kwartier nodig voor de eerste break in de partij, in de tweede game. Tig brak nog wel terug, bij 3-5, om een game later zelf weer haar opslag in te leveren.

De Roemeense beet daarna meer van zich af door meer risico in haar spel te leggen, maar een derde set dwong ze er niet mee af.

Korte reactie op de baan

Osaka maakte eerder deze week bekend dat ze op Roland Garros de verplichte persconferenties na wedstrijden zal boycotten om een lans te breken voor de geestelijke gezondheid van atleten. Na haar partij gaf de 23-jarige tennisster wel een korte reactie op de baan.

“Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen op deze mooie baan, waarop ik pas twee keer eerder heb gespeeld”, aldus Osaka, die zich op de vlakte hield en niet werd gevraagd naar haar boycot. “Mijn graveltennis is ‘work in progress’. Hoe meer wedstrijden ik speel, hoe beter ik word.”

Kerber al uitgeschakeld

Voor de Duitse Angelique Kerber, drievoudig grandslamwinnares, zit Roland Garros er al op. De nummer 26 van de plaatsingslijst en de voormalig nummer 1 van de wereld, had weinig in te brengen tegen Anhelina Kalinina, een qualifier uit Oekraïne.

Bron: nos.nl