Paris Saint-Germain haalt gelijk bij sporttribunaal CAS na fout UEFA

0
330

Paris Saint-Germain is met succes in beroep gegaan bij het CAS tegen een lopend onderzoek naar financiële misstanden bij de club. Volgens het internationaal sporttribunaal heeft de Europese voetbalbond UEFA zich onvoldoende gehouden aan de eigen regels, waardoor het onderzoek is stopgezet.

De UEFA begon in 2017 met een onderzoek naar de financiële gang van zaken bij PSG na de transfers van Neymar en Kylian Mbappé. De Franse topclub betaalde in 2017 Barcelona 220 miljoen euro voor Neymar. AS Monaco ontving 180 miljoen voor Mbappé.

Door deze bedragen bestond het vermoeden dat de club zich niet aan de regels van Financial Fair Play zou houden en werd het onderzoek gestart. In eerste instantie constateerde de bond niets verdachts waarna de speurtocht werd stilgelegd.

In september van vorig jaar maakte de UEFA echter bekend het onderzoek te heropenen, omdat er toch bedenkingen waren over de uitgaven van de Parijzenaars. Daarop besloot PSG een klacht in te dienen bij het CAS tegen de UEFA.

Het sporttribunaal verklaart nu in zijn beslissing dat de voetbalbond eerder formeel naar buiten had moeten brengen dat het tweede onderzoek er zou komen, zoals de eigen regels van de UEFA ook voorschrijven. De bond hield zich echter niet aan de termijn.

Financial Fair Play

De UEFA maakt zich de laatste jaren hard tegen financiële ongelijkheden in de Europese competities. Financial Fair Play houdt in dat de clubs zich aan allerlei financiële regels moeten houden. Met het beleid is het de bedoeling dat clubs op langere termijn meer geld binnenkrijgen dan er wordt uitgegeven.

Bron: nos.nl