Parkhotel Valkenburg naar rechter wegens contractbreuk wielrenster Wiebes

0
136

Het conflict tussen wielrenster Lorena Wiebes en haar ploeg Parkhotel Valkenburg is verder verhard. De wielerploeg heeft een kort geding aangespannen tegen de regerend Nederlands kampioene wegens contractbreuk. De zaak dient op donderdag voor de rechtbank in Alkmaar.

Wiebes heeft een contract tot eind 2021 bij het bescheiden Parkhotel Valkenburg, maar wil graag een stap zetten naar een van de grotere teams. Eind december verklaarde Wiebes dat ze niet meer in actie wilde komen voor haar ploeg en per 1 januari zou stoppen met fietsen, als er dan geen oplossing was.

Naast de nationale titel op de weg won de pas 20-jarige Wiebes ook de RideLondon Classique, goud op de Europese Spelen en twee etappes in de Boels Ladies Tour. Ze sloot het jaar af als leider van de wereldranglijst.

Ranglijst

Voor de ploeg betekent het dat Wiebes veel punten heeft vergaard en kan een vertrek van de renster vervelend uitpakken voor de plek van Parkhotel Valkenburg op de ranglijst. Op basis daarvan worden immers uitnodigingen gedaan voor grote koersen.

Wiebes kreeg al aanbiedingen van verschillende ploegen, maar zit vast aan haar contract. “De kans is dus groot dat ik straks niet meer fiets, omdat ik niet meer voor Parkhotel wil rijden”, zei Wiebes eind december. “Het duurt inmiddels zo lang dat ik verder ben gegaan. Het is jammer dat het zo gelopen is.”

Bron: nos.nl