PEC vangt bot bij arbitragecommissie KNVB over duel met Ajax

0
347

PEC Zwolle is van een koude kermis thuisgekomen. De club had een arbitragezaak aangespannen tegen de KNVB vanwege het verplaatste duel met Ajax, maar de arbitragecommissie van de voetbalbond acht zichzelf niet bevoegd de zaak te behandelen.

“We gaan over geschillen tussen leden. En de KNVB is geen lid. Hierbij moet deze zaak vandaag stranden”, verklaarde de commissie, die niet meeging in het Zwolse betoog dat het ook een geschil tussen PEC en Ajax kan zijn.

Gaat PEC nu naar de burgerrechter?

Voor PEC rest nu een gang naar de burgerrechter. Technisch directeur Gerard Nijkamp weet nog niet of de club die stap neemt. “Soms moet je een zaak aanhangig maken om je punt te maken. Morgenochtend geven we uitsluitsel.”

PEC wil dat het besluit van de KNVB om de wedstrijd tegen Ajax te verplaatsen – van 2 maart naar 13 maart – teruggedraaid wordt. Ajax kan zich nu in het belang van het Nederlands voetbal beter voorbereiden op het Champions League-duel met Real Madrid, maar PEC moet daardoor drie wedstrijden in acht dagen spelen.

“Drie belangrijke wedstrijden. PEC krijgt hier drie dagen voorbereiding voor. Dat moet redelijk zijn”, liet de juriste van PEC weten. “Maar als dat zo is, zou dat ook voor Ajax redelijk moeten zijn in de aanloop naar Real Madrid.”

PEC: geen overleg door KNVB

In Zwolle zijn ze ook boos, omdat de KNVB had laten weten het duel alleen te verplaatsen bij een goed resultaat van Ajax in het eerste duel met Real (dat met 2-1 verloren ging) en daarna zonder overleg toch anders besloot.

Als de Zwollenaren er nog steeds alles aan willen doen om zaterdag tegen Ajax te spelen in plaats van over anderhalve week, dan moeten ze de stap naar de burgerrechter snel maken. “Er staat aardig wat druk op, maar dat is bij voetbalwedstrijden ook zo”, aldus Nijkamp.

Waarom is PEC eigenlijk niet meteen naar de burgerrechter gestapt? Nijkamp: “Omdat we vinden dat de arbitragecommissie van de KNVB goed ingevoerd is. We wilden het zo dicht mogelijk bij het voetbal houden.”

Toch is PEC ook tevreden

Al met al een teleurstellende avond voor PEC Zwolle, maar volgens technisch directeur Nijkamp is er wel wat winst geboekt. “We zijn blij dat we ons verhaal hebben kunnen doen over hoe het is gegaan en dat we zijn gehoord. Men vond er wel wat van.”