PEC Zwolle gaat weer op gras voetballen, mits het zich handhaaft

0
129

PEC Zwolle gaat volgend seizoen weer op natuurgras voetballen. Voorwaarde is wel dat de club zich dit seizoen handhaaft in de eredivisie en er voldoende alternatieve speellocaties kunnen worden aangelegd.

Momenteel staat Zwolle vijftiende, een punt boven de degradatiezone.

Veel clubs spelen op kunstgras om kosten te besparen, maar de ondergrond wordt door veel betrokkenen vervloekt. Voetballen op echt gras in de eredivisie wordt daarom nu aangemoedigd met een bonus die kan oplopen tot 350.000 euro per seizoen. Daarom is het ook van belang dat PEC zich handhaaft.

Ook moet de club de beschikking krijgen over extra speelvelden, omdat natuurgras veel minder uren per seizoen kan worden belast dan het huidige kunstgrasveld. Gedacht wordt zelfs aan een heel nieuw trainingscomplex.

Zes eredivisieclubs op kunstgras

Op dit moment spelen zes eredivisieclubs op kunstgras. Eerder al besloot ADO Den Haag vanaf volgend seizoen terug te keren op natuurgras. Ook FC Emmen, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo hebben de intentie uitgesproken om afscheid te nemen van het kunstgras. Alleen Heracles Almelo heeft die plannen niet.

Tegenstanders van kunstgras moeten overigens niet te vroeg juichen over de berichtgeving rond ADO en PEC, want vanuit de eerste divisie kunnen er ook zomaar weer drie clubs promoveren die niet op echt gras spelen.

Bron: nos.nl