PEC Zwolle legt zich neer bij duel met Ajax op 13 maart

0
336

PEC Zwolle ziet af van verdere juridische stappen om het duel met Ajax alsnog op de oorspronkelijke dag, zaterdag 2 maart, plaats te laten vinden. Dat heeft de club uit Overijssel zojuist bekendgemaakt.

“Vanwege de organisatorische aspecten en sportieve voorbereiding is het in het korte tijdsbestek dat nog rest richting zaterdag niet de verwachting dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid”, schrijft de club in een verklaring.

“PEC Zwolle accepteert dan ook, onder protest, het nieuwe aanvangstijdstip van de wedstrijd op woensdag 13 maart om 18.30 uur.”

KNVB gunt Ajax rust voor Real

De KNVB besloot de competitiewedstrijd te verplaatsen van 2 naar 13 maart om zodoende Ajax meer rust te geven rondom de returnwedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid.

Maar door de wijziging moet PEC opeens drie wedstrijden in een week tijd spelen. “Drie belangrijke wedstrijden. PEC krijgt hier drie dagen voorbereiding voor. Dat moet redelijk zijn”, zei de juriste van PEC dinsdagavond. “Maar als dat zo is, zou dat ook voor Ajax redelijk moeten zijn in de aanloop naar Real Madrid.”

Bron: nos.nl