Pelé, depressief over zijn gezondheid, wil zijn huis niet meer uit

0
110

De Braziliaanse voetballegende Pelé is depressief over zijn slechte gezondheid en wil om die reden zijn huis niet meer uit. Dat laat zijn zoon Edinho weten. De 79-jarige Pelé kan niet meer zonder hulpmiddelen lopen en verschijnt meestal in een rolstoel bij spaarzame publieke optredens.

“Hij is erg fragiel”, zegt Edinho over de conditie van zijn vader. “Na zijn heupoperatie is hij eigenlijk nooit meer de oude geworden. Ik kan me zijn gemoedstoestand wel voorstellen. Voor de wereld is hij altijd een soort van koning geweest en nu kan hij nauwelijks nog lopen. Dat is moeilijk te verwerken.”

Edinho zegt verder dat Pelé zich schaamt voor zijn fysieke toestand en dat hij de rest van zijn leven waarschijnlijk een teruggetrokken bestaan zal leiden. In oktober van dit jaar wordt de enige speler die drie keer wereldkampioen werd tachtig jaar.

Pelé speelde bijna zijn hele carrière voor de Braziliaanse club Santos, voordat hij zijn carrière afsloot bij New York Cosmos. Hij speelde 92 interlands voor Brazilië, waarin hij 77 doelpunten maakte.

Bron: nos.nl