Poldervaart stapt op bij Excelsior: ‘Hebben allemaal gefaald’

0
349

Adrie Poldervaart heeft zijn contract bij Excelsior ingeleverd. De 48-jarige trainer trok woensdagavond zijn conclusies na de 2-1 thuisnederlaag tegen hekkensluiter NAC.

“De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken”, licht Poldervaart toe op de website van de Rotterdamse eredivisionist.

Excelsior verloor tegen NAC zijn vijfde eredivisieduel op rij en is daardoor afgezakt naar de vijftiende plaats in de competitie.

‘Allemaal gefaald’

Algemeen directeur Ferry de Haan betreurt het vertrek van Poldervaart. “Adrie kreeg het gevoel dat hij van de groep te weinig terug kreeg”, aldus De Haan. “Ik vroeg nog of hij er nog een nachtje over wilde slapen, maar Adrie was heel stellig. Dat voelt alsof we allemaal gefaald hebben.”

“De spelers hebben aangegeven dat er van wantrouwen absoluut geen sprake was, maar als je de wedstrijd tegen NAC zag, kun je misschien wat anders denken”, aldus De Haan.

Poldervaart was aan zijn eerste seizoen als trainer van Excelsior bezig en was al 25 jaar aan de club verbonden als fysiotherapeut. De Haan sluit uit dat Poldervaart in die hoedanigheid aanblijft bij Excelsior. “Adrie wist dat hij dit risico nam, hoe pijnlijk het ook is.”

Bij het aanstellen van Poldervaart klonk er ook kritiek op het feit dat hij weinig ervaring als trainer had. De Haan vindt het te makkelijk om te zeggen dat de criticasters nu gelijk krijgen. “Het voetbal wat we bij vlagen gespeeld hebben, komt uit zijn koker. Daar mag hij trots op zijn, dat geeft aan dat er kwaliteit in Adrie schuilt als trainer.”

Koolwijk verrast

Volgens Ryan Koolwijk was de chemie tussen Poldervaart en de spelersgroep er nog wel degelijk. “Ja dat denk ik wel, de trainer heeft ons ook goed voetbal laten spelen”, vindt de aanvoerder. “Ik heb dit niet zien aankomen en met mij de andere spelers ook niet.”

Koolwijk vond het aanvankelijk nog wennen, nadat Poldervaart vorig jaar van fysiotherapeut tot trainer was gepromoveerd. “Maar op een gegeven moment was dat gevoel weg en was Adrie de trainer.”

Excelsior was voor Poldervaart zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij was daarvoor als trainer actief in het amateurvoetbal.

Vervanger

De trainingen bij Excelsior worden voorlopig overgenomen door assistent-trainer André Hoekstra en de rest van de staf. De Rotterdamse club gaat zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing voor de rest van het seizoen.

De naam van Mitchell van der Gaag, die eerder aan het roer stond bij Excelsior en inmiddels ook weer is opgestapt als trainer van NAC, wordt genoemd. Dat weet De Haan ook. “Logisch dat die naam valt, maar het moet blijken of dat haalbaar is. Er is maar een ding belangrijk en dat is dat Excelsior in de eredivisie blijft, of dat nou linksom of rechtsom gebeurt.”

Poldervaart beleefde tegen NAC een pijnlijke avond, vertelde hij woensdag direct na de wedstrijd:

Bron: nos.nl