Portugese voetbalcompetitie mag zonder publiek eind mei worden hervat

0
90

De hoogste voetbalcompetitie en het bekertoernooi van Portugal kunnen, onder strikte regels, eind mei worden hervat. Dat heeft de premier van het land, António Costa, donderdag bekendgemaakt.

Een van de voorwaarden is dat er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig is. Verder moet de Portugese gezondheidsdienst goedkeuring geven en mag er alleen gespeeld worden in stadions waarin de maatregelen vanwege het coronavirus goed kunnen worden uitgevoerd.

Het profvoetbal is voorlopig de enige uitzondering in het Portugese regeringsbeleid. Alle andere beroepssporten blijven nog verboden.

Met nog tien wedstrijden te gaan in de Primeira Liga heeft koploper FC Porto één punt meer dan titelverdediger Benfica. Beide clubs spelen ook tegen elkaar in de finale van de Portugese beker. Voor die eindstrijd moet nog een nieuwe datum worden gevonden.

Ook Zwitserland gaat weer voetballen

De Zwitserse voetbalcompetitie mag vanaf 8 juni worden hervat. De regering heeft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus woensdag eerder dan verwacht versoepeld. Clubs moeten het seizoen voorlopig zonder publiek uitspelen.

Bron: nos.nl