Premier Rutte: ‘Betaald voetbal ligt stil tot 1 juni’

0
170

Het betaald voetbal ligt stil tot 1 juni. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens de persconferentie over de verlenging van de maatregelen wegens het coronavirus.

Volgens Rutte valt het betaald voetbal tot de vergunningsplichtige evenementen, waardoor een herstart voor juni niet mogelijk is. Ook niet zonder publiek.

De KNVB hield vorige week nog vast aan de gecommuniceerde datum van 6 april, maar Rutte heeft nu duidelijkheid gegeven.

De sluiting van sportclubs is door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit geldt dus ook voor het amateurvoetbal.

Eredivisie

Woensdag wordt er door de KNVB waarschijnlijk meer duidelijkheid gegeven over een eventuele hervatting van de eredivisie, die nog acht resterende speelrondes telt.

De UEFA vergadert morgen met alle aangesloten bonden, dus ook de KNVB, over het vervolg van de nationale en Europese competities en de situatie rond tot eind juni lopende spelerscontracten.

De uitkomsten van dat overleg zijn ook bepalend voor het eventueel uitspelen van de eredivisie na 30 juni. Dat is een door de KNVB eerder benoemd tweede scenario.

Scenario één moeilijk haalbaar

Scenario één, de eredivisie wordt uitgespeeld voor 30 juni, en scenario drie, het per direct beëindigen van de competitie, blijven eveneens opties. Al lijkt scenario één door de uitspraken van Rutte inmiddels moeilijk haalbaar.

De KNVB liet eerder vandaag weten dat het met hoofdsponsor ING en de eredivisie CV in gesprek is om een noodfonds op te zetten voor financieel getroffen clubs op het hoogste niveau.

Bron: nos.nl