Promes terug bij Ajax: ‘Wist niet goed wat ik moest doen om top te bereiken’

0
395

Quincy Promes is terug bij Ajax. De buitenspeler is gebrand om het vertrouwen en de transfersom die Ajax voor hem neerlegde terug te betalen.

Promes (27) kwam in zijn jeugdjaren ook al uit voor de Amsterdammers. “Ik wist niet goed wat ik moest doen om de top te bereiken. Ik had een reality check nodig.”

Die heeft hij gekregen, eerst bij Go Ahead Eagles, daarna bij FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla werd de international gevormd tot wie hij nu is. “Ik ben positief onder de indruk van Ajax, heb natuurlijk vorig seizoen ook al gevolgd.”

Promes was in zijn jeugdjaren ook ballenjongen in de Arena. “Ik vond dat heel mooi om te doen, omdat je dan dicht bij de spelers kwam.”

“Als jeugdspeler mag je bij de leider aangeven dat je dat wilt doen. Ik wilde altijd achter het doel zitten. Maarten Stekelenburg, die herinner ik me. Daar gaf ik altijd de bal aan.”

Zelf was Promes in die tijd verdediger, nu worden er aanvallende impulsen van hem verwacht. “Het voelt hier vertrouwd, ik ken de trainer al. Ik heb het zeker naar mij zin.”

Bron: nos.nl