PSV-directeur boos op KNVB: ‘Ze beheersen de regels, maar denken niet mee’

0
144

PSV-directeur Toon Gerbrands snapt niets van de KNVB. Hij had bij de voetbalbond een verzoek ingediend om de eredivisiewedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag te verzetten naar 27 december, maar kreeg nul op het rekest.

“We hadden gisteren op Cyprus maar één wissel. Als de Europese belangen hoog zijn, mag je een verzoek indienen. We moeten volgende week naar Griekenland, dus we hebben voor ADO gekeken een andere datum. December is nog vrij. De KNVB wees dat af, terwijl er afspraken over zijn gemaakt. Onbegrijpelijk”, laat Gerbrands weten.

Corona slaat toe bij PSV

PSV heeft vanwege negen coronabesmettingen een gehavende selectie en bovendien een overvolle agenda. Donderdag waren de Eindhovenaren voor de Europa League op Cyprus (er werd met 2-1 gewonnen van Omonia Nicosia) en aanstaande donderdag moet PSV alweer naar PAOK Saloniki.

Gerbrands: “De KNVB zei dat we het verzoek in augustus hadden moeten indienen. Tja, iedereen ziet wat er nu aan de hand is. Ze beheersen bij de KNVB de regels goed, maar denken niet met ons en het betaalde voetbal mee. Is het overdreven wat we vragen? Ik denk het niet.”

Over het algemeen vindt Gerbrands dat de KNVB zich goed staande houdt in de coronacrisis. “Ik denk dat de voetbalbubbel werkt. We meten zo verschrikkelijk veel, dan kom je ook eerder op resultaten uit. We weten exact wat er aan de hand is.”

“Het gaat er zo verschrikkelijk streng aan toe rond wedstrijden”, gaat de PSV-directeur verder. “Alle eredivisieduels zijn ook nog doorgegaan. Als er heel veel uitgaan, wordt het een vervelende situatie. Dat zou voor mij de grens zijn.”

Gerbrands vindt handelwijze Cyprus dubieus

Soms lijkt het er weleens té streng aan toe te gaan. Zoals op Cyprus, waar PSV’ers Eran Zahavi en in eerste instantie ook Jordan Teze niet welkom waren omdat ze niet lang geleden het coronavirus nog hadden.

Gerbrands diende een klacht in bij de UEFA: “Ze dreigden onze hele ploeg te weren. Plaatselijke regels werden anders geïnterpreteerd, het was vrij dubieus. Heel raar, want de UEFA had ons al toestemming gegeven om te gaan.”

Bron: nos.nl