PSV kan beroep doen op Lozano tegen ‘onderschat’ FC Basel

0
310

Zonder het vertrokken trio Luuk de Jong, Daniel Schwaab en Angeliño maar mét Hirving Lozano bindt PSV morgen de strijd aan met FC Basel, in de tweede voorronde van de Champions League. De Mexicaan is fit.

Lozano liep in het verloren oefenduel met VfL Wolfsburg (0-2) een vleeswond op, maar is daarvan voldoende hersteld om tegen de Zwitserse grootmacht in actie te komen.

Een opsteker voor trainer Mark van Bommel, die met De Jong, Schwaab en Angeliño dus al enkele krachten moest vervangen die weten hoe het is om je via de kwalificaties naar de Champions League te knokken. Vorig jaar werd BATE Borisov twee keer geklopt, uit met 2-3 en thuis met 3-0.

De overige acht spelers zijn er wel gewoon bij en dat geeft Van Bommel vertrouwen. “Ik denk dat we wat verder zijn dan toen. In Borisov leek het alsof we onder stroom stonden. Gelukkig konden we terugkomen van een achterstand. Die leermomenten hebben de spelers van nu bijna allemaal al gehad.”

En Van Bommel denk dat PSV die extra ervaring nodig gaat hebben. “Ik denk dat Basel een heel moeilijke tegenstander is die wat wordt onderschat in Nederland.”

“Zij hebben de groepsfase van de Champions League vaker overleefd dan PSV en zijn zeker in hun eigen stadion heel lastig te verslaan. Daarnaast komen ze de afgelopen jaren ook met regelmaat ver in de Europa League.”

PSV speelde in de voorbereiding twee keer tegen een tegenstander van vergelijkbare sterkte en beide keren werd er verloren. Tegen Nice werd het 2-3, tegen Wolfsburg dus 0-2.

Maar aan die resultaten hecht Van Bommel weinig waarde. “In oefenwedstrijden konden we wat dingen proberen om het team beter te laten functioneren”, redeneert hij.

“We wisten van te voren dat we er snel moesten staan. We zijn er klaar voor, maar eenvoudig wordt het zeker niet.”

Bron: nos.nl