PSV koopt en koopt, maar ziet met Doan ook zoveelste speler vertrekken

0
16

De technisch directeur van PSV, John de Jong, draait overuren. Met Guus Til werd gisteren alweer de zesde speler aangetrokken, maar aan de andere kant bewandelen een hoop spelers ook de omgekeerde weg. PSV maakte vandaag bekend dat Ritsu Doan vertrekt.

De Japanner heeft een contract getekend bij SC Freiburg, dat vorig seizoen zesde werd in de Bundesliga. PSV ontvangt naar verluidt zo’n 8,5 miljoen euro van de Duitse club, waar ook Oranje-doelman Mark Flekken onder contract staat.

Nieuw PSV

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat er een komend seizoen een gerenoveerd PSV te zien zal zijn. De vernieuwing werd eind vorig seizoen al ingezet toen bekend werd dat Ruud van Nistelrooij de naar Benfica vertrokken Roger Schmidt opvolgde als hoofdtrainer.

Zijn ploeg krijgt steeds meer vorm met de komst van keepers Walter Benítez en Boy Waterman, verdediger Ki-Jana Hoever en de aanvallers Xavi Simons en Luuk de Jong. Daarnaast worden zijn voorkeuren meer en meer duidelijk.

Zo werd het contract van Ryan Thomas niet verlengd, werden Bruma (Fenerbahçe) en Timo Baumgartl (1. FC Union Berlin) verhuurd en zochten Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Michal Sadílek (FC Twente) en Eran Zahavi (Maccabi Tel Aviv) hun heil ergens anders.

Aan dat rijtje vertrekkers wordt Doan nu toegevoegd. De aanvaller had nog een contract tot medio 2024 bij PSV, maar mocht van de Eindhovenaren op zoek naar een andere club. Doan kwam in 2019 over van FC Groningen, maar kon de verwachtingen nooit echt waar maken.

Blijven Gakpo en Sangaré?

De komende tijd zal uitwijzen of er nog meer spelers vertrekken. Er is PSV veel aan gelegen om steunpilaren Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré binnenboord te houden. Met name vanuit Engeland is de interesse groot voor het duo.

Bron: nos.nl