PSV laat Lozano voor recordbedrag naar Napoli vertrekken

0
282

Na maandenlange speculaties en geruchten is het dan rond: Hirving Lozano verlaat PSV voor Napoli. De 24-jarige Mexicaan heeft zijn contract getekend bij de Italiaanse nummer twee van vorig jaar.

PSV ontvangt naar verluidt 40 miljoen euro voor Lozano, die sinds juni 2017 voor de Eindhovenaren uitkwam. De club toucheerde nooit eerder zo’n hoog bedrag voor een speler.

De transfer van Memphis Depay naar Manchester United in 2015 was tot nu toe de meest lucratieve voor PSV (34 miljoen euro).

Napoli’s voorzitter Aurelio De Laurentiis maakte via Twitter de transfer van Lozano bekend:

PSV ziet overigens een flinke hap van de transfersom naar Lozano’s voormalige club Pachuca vloeien. De Mexicanen bedongen twee jaar geleden namelijk een enorm doorverkooppercentage en krijgen ruim 10 miljoen euro.

Toenmalig technisch manager Marcel Brands ging destijds ietwat schoorvoetend met deze deal akkoord, aangezien PSV dolgraag Lozano aan zich wilde binden.

Gesteggel

Lozano werd al geruime tijd in verband gebracht met Napoli, maar met name door het gesteggel over de portretrechten van de aanvaller bleef een akkoord lang uit. De Italianen betaalden nooit eerder zoveel voor een speler.

In totaal speelde Lozano 79 officiële wedstrijden voor PSV en maakte daarin 40 goals. Bekijk in onderstaande video enkele hoogtepunten:

Lozano, die bij PSV nog een contract tot medio 2023 had, streek in juni 2017 neer in Eindhoven en liet in zijn eerste jaar direct zijn klasse zien.

Met zeventien goals en elf assists had hij in de eredivisie een aanzienlijk aandeel in het veroveren van de landstitel en werd hij clubtopscorer van dat seizoen.

Barcelona

De 35-voudig Mexicaans international werd in de zomer van 2018 mede dankzij een goed WK (hij werd matchwinner tegen Duitsland) in verband gebracht met FC Barcelona, maar tot iets concreets kwam het nooit.

Met Mark van Bommel als nieuwe trainer was Lozano ook in het tweede seizoen onomstreden. Hij tekende opnieuw voor zeventien goals en elf assists, wat de interesse van Napoli wekte.

Toch oogde Lozano in de tweede seizoenshelft van vorig jaar minder meedogenloos dan in zijn eerste PSV-jaar. Hij liep bovendien in mei een knieblessure op en die kostte hem zijn deelname aan de Gold Cup met Mexico.

Lozano kon ook dit seizoen zijn stempel niet drukken. Van Bommel zette hem zelfs op de bank voor de duels met FC Twente en Haugesund.

Hij bleef tegen de Tukkers negentig minuten aan de kant en zat gefrustreerd diep onderuitgezakt op de bank. Die houding leverde Lozano veel kritiek op.

Maar het bleek geen reden voor Napoli om de interesse in Lozano te laten varen. Hij gaat bij de Italianen samenspelen met onder anderen voormalig PSV’er Dries Mertens en de oud-Ajacieden Arek Milik en Amin Younes.

Bron: nos.nl