PSV-trainer Van Bommel waakt voor arrogantie tegen Apollon

0
228

Een Europese wedstrijd tegen een tegenstander uit Cyprus. In het verleden werd daar in Nederland nog weleens lacherig over gedaan. Maar die tijden zijn voorbij weet PSV-trainer Mark van Bommel, die donderdag in de play-offs van de Europa League het Cypriotische Apollon Limassol treft.

“Het is gewoon een hele lastige tegenstander. En wij zijn niet in de positie om zo arrogant te zijn dat we zomaar doorkomen. Het zou ongelofelijk zijn om te denken dat we wel even winnen met een paar goals verschil”, zegt Van Bommel op de persconferentie, daags voor het duel.

PSV moet het in Eindhoven stellen zonder de geschorste Michal Sadílek en de geblesseerde Bruma. Dat PSV met een thuiswedstrijd begint, voelt voor Van Bommel als een nadeel. “Als je iets goed moet maken, is het prettig als je de tweede wedstrijd thuis speelt. Maar dat is mijn gevoel. Dat had ik als speler al. Maar het is zoals het is.”

Van Bommel werkt aan stabiliteit

De trainer erkent dat het spel van zijn ploeg nog stroef oogt. “We zijn grillig, hebben een hele jonge ploeg. We moeten stabiel worden en dat is een kwestie van tijd. Er zit rek in, maar je kunt niet ineens twintig procent beter voetballen”, aldus Van Bommel.

Bij het analyseren van Apollon Limassol zag Van Bommel een ervaren ploeg met fysiek sterke spelers. “Die hebben gemiddeld zeven jaar meer voetbal in de benen. Meer trainingen gehad, meer situaties meegemaakt.”

“Onze spelers zullen snel moeten leren. Aan de andere kant hebben wij behendige, snelle en slimme spelers. Daar zullen zij zich op instellen.”

Bron: nos.nl