PSV verhuurt overbodige Luckassen aan Anderlecht

0
284

PSV verhuurt Derrick Luckassen voor de rest van het seizoen aan Anderlecht. De verdediger was in Eindhoven overbodig geworden door de komst van Timo Baumgartl en de terugkeer van Daniel Schwaab.

De 24-jarige Luckassen begon het seizoen nog als basisspeler bij PSV. In de Champions League-kwalificatieduels met FC Basel speelde hij twee keer de volle negentig minuten, net als in het treffen met Ajax om de Johan Cruijff-schaal.

Overtuigend ging dat echter niet en in de wedstrijden daarna kwam hij geen minuut meer in actie. Sterker, met uitzondering van FC Twente-uit zat Luckassen, die bij PSV nog een contract heeft tot 2022, niet meer bij de wedstrijdselectie.

Luckassen komt in Brussel twee landgenoten tegen, die net als hij deze zomer bij Anderlecht neerstreken: Philippe Sandler, die wordt gehuurd van Manchester City, en Michel Vlap, die overkwam van sc Heerenveen.

Vorig seizoen bracht PSV Luckassen ook in de slotweek van de transferwindow nog elders onder: Hertha BSC. In Duitsland kwam hij mede vanwege een zware blessure echter nauwelijks aan spelen toe.

Alles bij elkaar is het huwelijk tussen Luckassen en PSV nog allesbehalve een succes gebleken. De Eindhovenaren maakten twee jaar geleden vijf miljoen euro voor hem over aan AZ, maar de geboren Amsterdammer groeide nooit uit tot basisspeler.

Bron: nos.nl