PSV wijzigt terugvlucht vanuit Doha: ‘Vanzelfsprekend nemen we geen risico’

0
194

PSV vliegt zondag via een andere route vanuit Qatar naar huis. Vanwege de politieke spanningen in het Midden-Oosten hebben de Eindhovenaren besloten geen enkel risico te nemen.

PSV verblijft op dit moment in Doha, waar een winters trainingskamp wordt afgewerkt. De terugreis met Qatar Airways zou dwars door het gebied gaan waar het de laatste tijd al erg onrustig is sinds de dood van de Iraanse generaal Soleimani.

“Vanzelfsprekend nemen we in dit soort situaties geen enkel risico”, zegt Toon Gerbrands. De algemeen directeur van PSV vloog tijdens de heenreis overigens nog wel over het gebied.

Tegenover Joep Schreuder liet Toon Gerbrands zich eerder al uit over de veiligheid in het Midden-Oosten:

KLM is een van de vele luchtvaartmaatschappijen die nu ook niet meer vliegt boven Irak en Iran, waar woensdag een passagiersvliegtuig neerstortte. Er bestaan vermoedens dat het toestel uit de lucht is geschoten. Qatar geldt wel als veilig gebied.

“Wij hebben geprobeerd om met Qatar Airways een oplossing te vinden, maar dat bleek niet mogelijk. Daarop hebben we besloten om voor een alternatief te kiezen, aldus de club die nu naar huis reist met een chartervlucht.

Ajax verblijft eveneens in Qatar, maar de Amsterdammers hebben de regie in eigen hand omdat er met een privévliegtuig wordt gereisd. Door een tussenstop te verplaatsen naar Cyprus, wordt het risicogebied gemeden.

Bron: nos.nl