PSV’ers maken kennis met Schmidt: ‘Laat naar huis, maar dat is geen ramp’

0
74

PSV sloeg vorige week de bladzijde om naar een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis. Een training van dik twee uur vormde de inleiding voor, zoals de club het zelf noemt, het Kapitel Schmidt. Een nieuw seizoen, met een nieuw verhaal. De recensies van de spelers zijn voorlopig positief.

Volgens Cody Gakpo heeft PSV “een goede eerste week” achter de rug. De 21-jarige aanvaller constateerde dat de Eindhovenaren met veel nieuwe energie op het veld staan. “We hebben goed getraind en met de beentjes gaat het ook wel prima.”

Met die laatste opmerking doelt Gakpo op het vele fysieke werk dat de PSV’ers door hun nieuwe trainer voorgeschoteld krijgen. Roger Schmidt wil zijn spelers topfit hebben voordat half september het eredivisieseizoen begint.

‘We gaan heel laat naar huis’

De tweede week van het tijdperk-Schmidt begon dan ook met de gevreesde shuttle run test. “Er wordt wel hard getraind”, zegt Sam Lammers. “We hebben loopjes gedaan, maar verder trainen we vooral veel met de bal.”

Dat Schmidt veel van zijn spelers vraagt, ondervond tijdens de shuttle run test ook keeper Lars Unnerstall. Bekijk hieronder een reportage over de training van PSV:

Daarbij is het nieuw dat er vooralsnog twee keer per dag wordt getraind. “We gaan heel laat naar huis”, vindt Gakpo. “Maar dat is geen ramp. Het is wel leuk, want dan kan je vaker trainen.”

Andere ideeën

Gakpo en Lammers kregen nog niet de kans om uitgebreid met Schmidt te spreken. “Mijn Duits is niet goed, dat gaan we niet eens proberen”, lacht Lammers. “De trainer is ook nog een beetje op de achtergrond, maar hij maakt op mij een goede, rustige indruk.”

Over de verandering in speelstijl die met de komst van Schmidt bewerkstelligd moet worden, is al veel gezegd. De oud-trainer van RB Salzburg en Bayer Leverkusen staat voor een meer aanvallende strijdwijze dan PSV de laatste jaren gewend was.

“We moeten bij balverlies direct omschakelen. Voor de rest zullen jullie het wel zien in de wedstrijden”, zegt Gakpo over de ideeën van Schmidt. “Of ik er niet te veel over mag zeggen? Jawel, maar dat hoeft niet toch?”

Bron: nos.nl