Ramos komt met openlijke verklaring na roerige Madrileense week

0
356

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos heeft zich via zijn social media-accounts uitgelaten over de onrustige week na de historische nederlaag tegen Ajax (1-4).

De 32-jarige Ramos gaat onder meer in op zijn veelbesproken gele kaart in de eerste wedstrijd tegen Ajax en zijn vermeende akkefietje met Real Madrid-voorzitter Fiorentino Perez in de kleedkamer van de Spanjaarden.

“Als voetballers laten we liever onze voeten spreken, maar dit seizoen loopt het op het veld niet zoals gehoopt. De laatste wedstrijden waren rampzalig en ik verstop me niet. Wij verstoppen ons niet. Als spelers zijn we verantwoordelijk en ik als aanvoerder meer dan wie ook”, begint Ramos op Instagram en Twitter. “De meest oprechte manier om de vragen die rondzoemen te tackelen, is om ze te beantwoorden.”

De verdediger geeft toe dat hij fout zat door bewust een gele kaart te ‘pakken’ in de eerste wedstrijd tegen Ajax, waardoor hij de return miste. “Was de gele kaart in Amsterdam een fout? Absoluut, het was een fout en ik neem de schuld voor 200% op me”, toont hij zich schuldbewust.

De aanvoerder van ‘de Koninklijke’ blijft op de vlakte over zijn vermeende conflict met voorzitter Perez na het duel met Ajax. “Wat gebeurt in de kleedkamer, blijft in de kleedkamer en wordt daar ook opgelost. Er zijn wat dat betreft geen problemen. Iedereen heeft hetzelfde belang en dat is Real Madrid”, aldus Ramos.

Hij vervolgt zijn verklaring met het ontkennen van een mogelijk conflict met teamgenoot Marcelo en hij spreekt zijn steun uit voor trainer Santiago Solari.

“Wat er gebeurt met de coach? Die beslissing is niet aan ons, als spelers, en daarin zullen we ons niet mengen. We hebben enorm respect voor de functie en we zullen de coach altijd steunen.”

Ramos’ relaas eindigt met lovende woorden over zijn club en hij spreekt de hoop uit hiermee een roerige week achter zich te kunnen laten.

“Sommigen van ons hebben het geluk om voor Real Madrid te mogen spelen en sommigen hebben het geluk om de geschiedenisboeken in te gaan. Niemand heeft de legende van Real Madrid in zijn eentje geschreven; dat hebben we allemaal samen gedaan. We moeten samenwerken aan de toekomst en de hoop terugbrengen.”

Ramos, die sinds 2005 het shirt van Real Madrid draagt, heeft nog een contract tot het einde van het volgend seizoen.

Bron: nos.nl