Rangers strikt Van Bronckhorst als opvolger van Gerrard

0
97

Giovanni van Bronckhorst gaat als trainer aan de slag bij Rangers FC. Hij is de opvolger van Steven Gerrard, die onlangs naar Aston Villa vertrok. De 46-jarige Rotterdammer moet eerst nog wel een werkvergunning ontvangen, voordat hij in Glasgow aan de slag kan gaan.

Van Bronckhorst, die komende maandag gepresenteerd wordt, neemt Roy Makaay mee als assistent. Beiden hebben een contract getekend tot medio 2025. Tijdens het League Cup-duel met Hibernians van zondag zit Van Bronckhorst nog niet op de bank.

Hij speelde zelf tussen 1998 en 2001 bij Rangers. In die periode won Van Bronckhorst twee keer de landstitel en drie keer de Schotse beker.

De Engelsman Frank Lampard en de Italiaan Gennaro Gattuso waren ook in beeld als opvolger van Gerrard, die Rangers vorig seizoen ongeslagen naar het kampioenschap leidde.

De club is momenteel koploper in de Schotse competitie. Van Bronckhorst moet proberen om zich met de Rangers te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. In een poule met Olympique Lyonnais, Sparta Praag en Brøndby IF staat Rangers derde.

Voor Van Bronckhorst wordt Rangers, na Feyenoord en het Chinese Guangzhou, zijn derde klus als hoofdtrainer. Met Feyenoord veroverde hij in 2017 de landstitel, won hij tweemaal de KNVB-beker en ook twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Begin 2020 verkaste hij naar China, maar mede door de coronapandemie nam hij aan het einde van dat jaar alweer ontslag bij Guangzhou.

In Glasgow krijgt Van Bronckhorst onder anderen te maken met Juninho Bacuna. De door FC Groningen opgeleide speler speelt sinds deze zomer voor de Rangers, die hem overnamen van Huddersfield Town.

Bron: nos.nl