RB Leipzig leent vliegtuigtrap om te voldoen aan strenge coronavoorschriften

0
109

RB Leipzig heeft een opmerkelijke oplossing gevonden om het stadion te laten voldoen aan de strenge coronavoorschriften. De club leende een vliegtuigtrap van de nabijgelegen luchthaven zodat wisselspelers veilig op de tribune kunnen plaatsnemen.

De dug-outs bieden te weinig ruimte voor de reservespelers, dus stelt vliegveld Leipzig-Halle nu een trap ter beschikking. Zodat ze tijdens de wedstrijd op de achtergelegen tribunes kunnen klimmen, die drie meter hoger liggen.

Leipzig staat derde in de Bundesliga, vijf punten achter koploper Bayern München. Zaterdag neemt het elftal van trainer Julian Nagelsmann het thuis op SC Freiburg.

Geit Hennes

Voor de beroemde mascotte Hennes van 1. FC Köln werd echter geen creatieve oplossing gevonden. De geit moet zondag het thuisduel met Mainz aan zich voorbij laten gaan.

Sinds 1950 kwam het slechts vier keer eerder voor dat Hennes of een van zijn voorgangers langs de lijn ontbrak.

In het seizoen 2000/2001 werd hij vanwege de uitbraak van mond-en-klauwzeer uit voorzorg twee duels buiten het stadion gehouden, zeven jaar later miste Hennes de ontknoping van het seizoen door artrose. Köln bleef overigens tijdens al die duels ongeslagen.

Bron: nos.nl