Real Madrid ontslaat Solari en haalt succestrainer Zidane terug

0
310

Een opmerkelijke trainerswissel bij Real Madrid: de club heeft Santiago Solari ontslagen en Zinedine Zidane, die afgelopen zomer juist opstapte bij de Spaanse grootmacht, teruggehaald. Onder Zidane won Real de voorbije drie jaar de Champions League.

De Fransman heeft een contract getekend tot de zomer van 2022.

De positie van Solari was al langer wankel. Real Madrid is bezig aan een verloren seizoen. De ploeg is met twaalf punten achterstand op FC Barcelona kansloos voor de titel, uitgeschakeld in de Spaanse beker en door toedoen van Ajax ook niet meer in de race voor de Champions League.

Zondag coachte Solari zijn laatste wedstrijd voor de Madrilenen. Real won het uitduel met Valladolid met 4-1.

Lang heeft Solari niet kunnen genieten van zijn droombaan. De Argentijn begon het seizoen als trainer van het tweede elftal en nam het stokje in oktober 2018 over van Julen Lopetegui, die na een slechte seizoensstart aan de kant werd gezet.

Zidane: negen prijzen

Zidane vertrok nog geen jaar geleden op eigen initiatief bij Real, kort nadat hij met de club voor de derde keer op rij de Champions League had gewonnen.

In totaal veroverde de Fransman in tweeënhalf jaar maar liefst negen prijzen met de club. “Deze ploeg moet blijven winnen en heeft na drie jaar een andere methode en een andere trainer nodig”, zei Zidane bij zijn afscheid.

Krap negen maanden later zijn Real Madrid en Zidane tot de conclusie gekomen dat ze toch niet zonder elkaar kunnen.

Bron: nos.nl