Regerend Tour-winnaar Bernal mag weer trainen in Colombia

0
53

De regerend Tour de France-winnaar Egan Bernal kan de training weer hervatten in Colombia. De burgemeester van zijn woonplaats heeft voor Bernal en de vier andere profs uit Zipaquirá een uitzondering gemaakt, meldt l’Equipe. Ze mogen tussen 5:00 en 8:00 uur ‘s ochtends naar buiten om te trainen.

De 23-jarige wielrenner keerde half maart vanuit Europa terug naar Colombia en hield sindsdien thuis op de rollenbank zijn conditie op peil. In het Zuid-Amerikaanse land gelden de laatste weken strikte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

De Colombiaanse overheid kondigde afgelopen weekend wel een lichte versoepeling aan. De Colombianen mogen nu een uur per dag naar buiten om te sporten. Dat betekent dat Nairo Quintana, oud-winnaar van onder meer de Giro d’Italia en de Vuelta a España, waarschijnlijk binnenkort ook weer kan gaan trainen.

Nieuwe wielerkalender

De internationale wielerunie UCI presenteerde op 15 april een nieuwe (voorlopige) kalender voor de grote wielerwedstrijden. De Tour vindt plaats van 29 augustus tot en met 20 september. De WK wielrennen vinden aansluitend plaats op hun oorspronkelijke data (20-27 september). De Giro staat voor oktober op de kalender en de Vuelta wordt daarna nog verreden, waarschijnlijk in november.

In Colombia werd in februari de Tour Colombia verreden. Verslaggever Han Kock was erbij en registreerde hoezeer wielrennen leeft in het Zuid-Amerikaanse land.

Bron: nos.nl