Rellende Ajax-supporters blijven vastzitten in Londen

0
305

Vier supporters van Ajax die in Londen waren opgepakt bij de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, blijven in de cel. Ze hebben bekend dat ze met agenten hebben gevochten, meldt de politie in Londen. Ze moeten later voor de rechter verschijnen.

De vier Amsterdammers, tussen de 23 en 34 jaar oud, haalden volgens de Britse justitie bij het stadion in het noorden van Londen tegels uit de straat en gooiden die naar de politie. Dat gebeurde dinsdag voor de wedstrijd, schrijft onder andere de Daily Mail.

Drie agenten die probeerden in te grijpen werden door de vier aangevallen. De agenten liepen daarbij lichte verwondingen op. Rond het stadion was het een tijd onrustig voor de wedstrijd.

De vier zijn niet de enige Ajax-fans die rond de voetbalwedstrijd in aanraking kwamen met de Britse politie en justitie.

Een 26-jarige Amsterdammer die betrokken was bij een vechtpartij werd gisteren veroordeeld tot tien weken cel en een stadionverbod van zes jaar. Een 40-jarige man uit Amsterdam wordt verdacht van drugsbezit. Hij is op borgtocht vrijgelaten en moet op 15 mei voorkomen.

Verder moet een man van 30 uit Amsterdam zich later voor de rechter verantwoorden voor mishandeling en het verstoren van de openbare orde.

Bron: nos.nl