Ritwinnaar en belangrijke schakel Reusser niet meer van start in Tour na val

0
51

Ritwinnaar Marlen Reusser gaat niet meer van start in de zevende etappe van de Tour de France. De renster van SD Worx is onvoldoende hersteld van een valpartij in de zesde etappe.

Op zo’n twintig kilometer voor de streep ging een groep renners onderuit in de afdaling, onder wie ook Lotte Kopecky (eveneens SD Worx) en Lorena Wiebes (Team DSM). Kopecky en Wiebes zijn er vooralsnog alleen met kleerscheuren vanaf gekomen, voor Reusser eindigt haar Tour.

Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat de Zwitserse een hersenschudding heeft opgelopen en dus wacht Reusser nu een rustperiode om te herstellen.

Reusser won afgelopen week de vierde etappe van de Tour de France. Na een rit vol klimmetjes en grindstroken, de ‘Strade Bianche’-etappe van deze Tour, reed de 30-jarige op twintig kilometer voor de streep weg.

Na een schitterende solo kwam Reusser als eerste over de streep, het peloton volgde op anderhalve minuut later. De komende dagen zou de Zwitserse een belangrijke taak vervullen in dienst van kopvrouwen Demi Vollering en Ashleigh Moolman.

Zaterdag en zondag staan de laatste twee etappes van de Tour de France op het programma. Het peloton gaat de bergen en dat betekent dat het algemeen klassement ook weleens flink op de schop zou kunnen gaan.

Marianne Vos draagt nog altijd het geel, maar of en hoe lang zij dat kan vasthouden in de bergen is nog maar de vraag. Alle ogen zijn straks gericht op de Zuid-Afrikaanse Moolman en Annemiek van Vleuten. Laatstgenoemde heeft een achterstand van 1 minuut en 28 seconden op de gele trui.

Bron: nos.nl