Rivkah tackelt Jill Roord & Lineth Beerensteyn: jaar vol ups en downs

0
253

De Oranjevrouwen hopen deze zomer hoge ogen te gooien in Frankrijk. NOS-verslaggeefster Rivkah op het Veld tackelt in aanloop naar het WK verschillende betrokkenen. In aflevering 3: internationals Jill Roord en Lineth Beerensteyn.

De middenveldster en aanvalster kenden een seizoen vol ups en downs, zowel bij hun werkgever Bayern München als bij Oranje. Met meer frustrerende reservebeurten dan hen lief was, maar ook bijvoorbeeld met een glansrol voor Beerensteyn in de WK-kwalificatiereeks.

De return van de WK-play-offs tegen Zwitserland vormde voor Roord het dieptepunt. Eindelijk mocht de Twentse eens in de basis beginnen, maar al na zeven minuten kreeg verdedigster Anouk Dekker rood en werd Roord gewisseld. “Het lijkt soms wel een beetje alsof er een vloek op zit”, verzucht ze.

Verder hebben de internationals het over dates met suikerspinnen, de bijnamen van Jill ‘Miep’ Roord en dansen in de kleedkamer. En ze spelen het spelletje ‘5 seconds’ waarin hun kennis over en van elkaar op de proef wordt getest.

In aflevering 1 en 2 gingen we langs bij internationals Merel van Dongen en Victoria Pelova. Verder in Rivkah tackelt: de NOS-analisten bij het WK in Frankrijk.

Bron: nos.nl