Robben op zijn vroegst in december weer op het veld: ‘Valt tegen’

0
128

Arjen Robben komt deze maand niet meer in actie voor FC Groningen. De 36-jarige aanvoerder van de eredivisieclub volgt de komende weken een individueel trainingsprogramma om volledig fit te raken, voordat hij weer aansluit bij de wedstrijdselectie.

Robben maakte afgelopen zomer na een jaar afwezigheid zijn rentree in het profvoetbal, maar tot nu toe met weinig sportief succes. In zijn eerste wedstrijd voor FC Groningen, thuis tegen PSV, viel de aanvaller al na een halfuur geblesseerd uit.

Twee weken geleden viel Robben in tegen FC Utrecht en deed hij een kwartiertje mee, maar de twee duels daarna ontbrak hij weer.

“Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegenvalt”, aldus Robben op de website van FC Groningen. “Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is.”

“Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen. Dat is niet raar, maar wel een tegenvaller. Ik had op meer en beter gehoopt, maar het is niet onlogisch: je bent een jaar gestopt geweest, hebt een bepaalde leeftijd en een verleden met blessures.”

FC Groningen en Robben hebben geen einddatum aan het herstelproject gekoppeld, maar de club meldt dat zijn aanvoerder voor december niet meer in actie zal komen. Robben mist daardoor sowieso de wedstrijden tegen Feyenoord (uit), Vitesse (thuis) en Willem II (thuis).

Bron: nos.nl