Roglic doet rodetruidrager Evenepoel zweten op Sierra de la Pandera

0
31

De strijd is nog niet gestreden in de Vuelta a España. In de veertiende etappe, een rit over 160,3 kilometer van Montoro naar Sierra de la Pandera, ging Primoz Roglic op de slotklim in de aanval en pakte de kopman van Jumbo-Visma 52 seconden terug op rodetruidrager Remco Evenepoel.

De ritwinst ging voor de tweede keer deze ronde naar de Ecuadoraan Richard Carapaz van Ineos. Roglic werd achter Miguel Ángel López (Astana) derde en verkleinde het gat met Evenepoel in het algemeen klassement tot één minuut en 49 seconden.

Evenepoel laat zich het hoofd desondanks niet gek maken. “Hopelijk was dit mijn slechte dag in deze Vuelta. Er is geen reden tot paniek. Het was zeker niet mijn beste dag, ik kon niet versnellen toen Roglic aanviel. Maar ik sta nog altijd 1 minuut en 49 seconden op hem voor in het klassement.”

“Ik heb nog wat stijve spieren na mijn val in de rit van donderdag, maar dat moet na de rustdag van maandag wel weg zijn”, blikt Evenepoel vooruit op de derde Vuelta-week. “Vaak heb je de tweede dag na een valpartij het meeste last, maar ik ga het niet als excuus gebruiken. Ik had gewoon niet mijn beste benen vandaag.”

Zondag naar Sierra Nevada

Een groep met doorgewinterde aanvallers mocht na 70 kilometer zijn gang gaan. Daarbij zaten Mads Pedersen, de ritwinnaar van vrijdag, en Carapaz. Op de voorlaatste klim viel de kopgroep uiteen.

Daarachter voerde Robert Gesink van Jumbo-Visma het tempo op, waarna de grillige slotklim voor de laatste schifting zorgde. Roglic reed op vier kilometer onder de top weg en zag dat Evenepoel niet de benen had om te volgen. Roglic ging zelfs zo hard dat hij nog tot op acht seconden van Carapaz kwam.

Klassementsleider Evenepoel van QuickStep had het zwaar, maar vond zijn ritme en stortte niet volledig ineen. Achter Thymen Arensman van Team DSM kwam hij als achtste over de meet. Zondag wacht de Belg opnieuw een zware bergproef in de rit naar Sierra Nevada.

Bron: nos.nl