Roglic en Jumbo-Visma houden maar niet op: vijftigste zege dit seizoen

0
310

Primoz Roglic heeft wielerploeg Jumbo-Visma de vijftigste overwinning van het seizoen bezorgd door de 99ste editie van de Omloop van de Drie Valleien – ook bekend als Tre Valli Varesine – te winnen.

Alleen de ploeg van Deceuninck-QuickStep boekte dit jaar meer overwinningen. De Belgische formatie van onder anderen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Philippe Gilbert en Fabio Jakobsen zegevierde al 66 keer.

Jumbo-Visma kent een uiterst succesvol jaar met onder meer ritzeges in de Giro (Roglic) en de Tour (Mike Teunissen, Dylan Groenewegen en Wout van Aert) en de eindzege in de Vuelta, eveneens van Roglic.

Mollema, Nibali en Valverde rijden parkoers af

In de Tre Valli Varesine had de Sloveen het geluk dat een aantal andere toprenners op zo’n vijftien kilometer van de finish de mist ingingen door een motor te volgen die het parkoers al had verlaten. Het ging om onder anderen Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde en Bauke Mollema. Ze keerden nog wel terug, maar zagen hun kansen op winst in rook opgaan.

Roglic was ondertussen gewoon doorgereden en bleek in de finale van de heuvelachtige rit de slimste en de snelste van een kleine kopgroep, nadat een vluchtpoging van de Spanjaard Luis León Sanchez was gestrand in de slotkilometer.

Zaterdag had Roglic ook al de Ronde van Emilië op zijn naam gebracht.

Bron: nos.nl