Roglic grijpt nationale titel, terwijl rest wielerwereld nog in wachtkamer zit

0
73

De Sloveense wielrenner Primoz Roglic is zijn seizoen uitstekend begonnen met het winnen van de nationale titel op de weg.

De renner van Jumbo-Visma kwam na 146 kilometer koersen alleen over de finish in Ambroz pod Krvavcem en hield daarbij grote concurrent Tadej Pogacar tien seconden achter zich.

Het is voor Roglic, een van de kopmannen van Jumbo-Visma, de eerste keer dat hij de titel in eigen land pakt. Internationaal wist hij al wel grote prijzen op zijn erelijst te schrijven. Zo won Roglic vorig jaar de Ronde van Spanje.

Coronacrisis

Slovenië is het enige Europese land dat tijdens de coronacrisis zijn titelstrijd op de geplande datum kan laten doorgaan. Op de herziene kalender van de internationale wielerunie UCI zijn de nationale kampioenschappen verschoven naar het weekeinde van 22 en 23 augustus, een week voor de start van de Tour de France.

Half mei werd in Slovenië echter al besloten tot een versoepeling van de maatregelen die waren getroffen om het coronavirus in te dammen. Om die reden kregen de organisatoren van het Sloveens kampioenschap toestemming van de UCI om de titelstrijd te organiseren.

Bron: nos.nl