Roland Garros naar september en wielerklassiekers afgelast

0
45

Het ene na het andere sportevenement wordt afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus. Na het EK voetbal zijn ook het tennistoernooi van Roland Garros en de wielerklassiekers Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik aan de beurt

Roland Garros gaat in plaats van 24 mei van start op 20 september. Dat is een week na de finale van de US Open, een van de andere vier grandslamtoernooien. In Parijs wordt op gravel gespeeld en in New York op hardcourt.

Rafael Nadal won Roland Garros vorig jaar voor de twaalfde keer.

Door de nieuwe data is Roland Garros het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Het is nog niet bekend wat er met Wimbledon gaat gebeuren, het grastoernooi dat eind juni op de rol staat. De Australian Open werd eind januari al gewonnen door Novak Djokovic.

Roger Federer komt het uitvallen van Roland Garros en eerder al Indian Wells en Miami goed uit. Hij is herstellende van een knieoperatie en zou tot aan het grasseizoen niet meer spelen.

Geen wielrennen

De wielerklassiekers Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl worden niet dit voorjaar gereden. Het organiserende ASO heeft dat besloten. Het is nog niet bekend of de koersen dit seizoen helemaal niet meer gereden worden of dat er naar een nieuwe datum wordt gezocht.

De Ronde van Vlaanderen, op zondag 5 april, is nog niet afgelast. Datzelfde geldt voor de Amstel Gold Race van 19 april. Over de Gold Race wordt deze week vergaderd.

Parijs-Roubaix werd vorig jaar gewonnen door Philippe Gilbert, Luik-Bastenaken-Luik door Jakob Fuglsang en de Waalse Pijl door Julian Alaphilippe.

Bron: nos.nl