Roland Garros schuift en puzzelt: ‘Niet botsen met US Open’

0
118

Dit weekend had Roland Garros moeten beginnen, op het Franse gravel hadden Rafael Nadal en Ashleigh Barty hun titels graag willen verdedigen. Eén ding is zeker, dat gaat niet door. Maar of het Franse grandslamtoernooi überhaupt nog plaats zal vinden? “Daarvoor zijn we afhankelijk van het regeringsbeleid”, zegt Guy Forget, directeur van Roland Garros.

Hij heeft er vertrouwen in het toernooi nog te kunnen organiseren. “We werken met de internationale tennisautoriteiten samen aan een kalender tot aan het einde van het jaar”, zegt Forget. Daarbij gaat het hem er ook om niet in de knel te komen met de speeldata van de US Open.

De echte tennistoernooien liggen tot eind juli plat, maar de verwachting is dat de ATP en WTA Tour pas veel later weer op gang komen. De meeste spelers denken zelfs dat er dit jaar helemaal niet meer gespeeld wordt.

In najaar de baan op

In principe staat het Franse graveltoernooi nu gepland van 20 september tot en met 4 oktober. Die startdatum is slechts een week na de laatste – oorspronkelijke – dag van de US Open. Want of dat toernooi op de geplande data (24 augustus-13 september) kan plaatsvinden, is nog maar de vraag.

De staat New York is zwaar getroffen door het coronavirus. Half juni komt de US Open met een update. Tot nog toe is er met geen woord gerept over uitstel dan wel afstel van het toernooi.

“Maar de speeldata zullen dus niet botsen”, verzekert Forget die zich de kritiek op het besluit van Roland Garros, om zonder overleg de startdatum te bepalen op 20 september en daarmee de kalender op te schudden , heeft aangetrokken.

“New York is zwaarder getroffen door het virus dan Frankrijk, dus op Flushing Meadows hebben ze grotere problemen”, besluit Forget.

Bron: nos.nl