Ronaldo en Messi: indrukwekkende statistieken in de Champions League

0
1549

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi bleken deze week weer eens van onschatbare waarde voor hun clubs. In de Champions League drukten ze, zoals vrijwel altijd, hun stempel op de wedstrijden van Juventus en FC Barcelona.

Ronaldo zorgde er dinsdagavond persoonlijk voor dat Juventus in volle vaart doorstoomde naar de kwartfinales van het miljoenenbal. De heenwedstrijd tegen Atlético Madrid verloor Juve nog met 2-0, maar in eigen huis was het met 3-0 te sterk voor de Madrilenen. Ronaldo bleek in topvorm en scoorde drie keer.

Ook Messi was woensdagavond weer ontzettend belangrijk voor Barcelona. Met twee doelpunten en twee assists had hij een groot aandeel in de ruime zege op Olympique Lyonnais (5-1).

De Champions League-statistieken van deze twee topspelers op een rij:

Messi is na Ronaldo de tweede speler die in de knock-outfase van de Champions League een doelpunt weet te maken in twaalf verschillende seizoenen. Ronaldo doet dit al dertien seizoenen.

Evenwicht

Ronaldo scoorde tegen Atlético Madrid zijn achtste hattrick op het hoogste Europese podium voor voetbalclubs. Daarmee evenaart hij het record van… jawel, Lionel Messi.

Voor Messi was het woensdagavond al de 31ste keer dat hij twee keer scoorde in een Champions League-duel. Alleen Ronaldo (35) deed dat vaker.

Messi wist namens Barcelona 108 keer het net te vinden in Champions League-wedstrijden. Hij had daar ‘slechts’ 131 wedstrijden voor nodig. Zijn Portugese concurrent was vaker trefzeker, 124 keer, maar hij speelde dan ook 30 wedstrijden meer dan Messi.

Gemiddeld komt dat neer op 0,82 doelpunt per wedstrijd voor Messi, tegenover 0,78 voor Ronaldo.

Messi is dit seizoen hoe dan ook baas boven baas. De Argentijn scoorde tot dusver acht keer in de Champions League, Ronaldo staat na zijn hattrick op vier treffers. Messi is daarnaast ook nog eens betrokken geweest bij drie doelpunten middels een assist, Ronaldo gaf er twee.

Beide spelers mochten deze week ook aanleggen vanaf elf meter. Ronaldo heeft zestien keer een strafschop benut in de Champions League, Messi staat op twaalf. Dit is exclusief strafschoppenreeksen. Als we kijken naar de knock-outfase, dan heeft Messi zeven strafschoppen benut, tegen zes van Ronaldo.

Evenwicht II

Als het gaat om het winnen van de ‘cup met de grote oren’ houden de Argentijn en de Portugees elkaar ook aardig in evenwicht. Als Barcelona de Champions League weet te winnen, zou het voor Messi de vijfde keer zijn dat hij de beker in ontvangst mag nemen.

Ronaldo is al vijf keer winnaar van de Champions League geweest, hij won met zijn vorige club Real Madrid de afgelopen drie edities van het prestigieuze toernooi.

 

Wil je nou zelf ook een prachtige voetbalwedstrijd mee beleven? Boek dan nu je voetbalreis op https://www.voetbalreizenxl.nl/

Bron: nos.nl