Roord laveert tussen feest en focus na winnende goal

0
330

Jill Roord was dinsdagavond voor even de gevierde vrouw van Nederland, toen 1,6 miljoen tv-kijkers konden zien hoe de speelster van Bayern München (volgend seizoen draagt ze het shirt van Arsenal) in de extra tijd het winnende doelpunt maakte in het WK-duel met Nieuw-Zeeland.

Een dag later kregen alle basisspeelsters vrijaf. Roord niet. Als wisselspeelster moest zij zich, terwijl de regen met bakken uit de Franse hemel viel, melden op het trainingsveld van Oranje. Matchwinner of niet.

Zoals het een volleerde prof betaamt, probeerde de 22-jarige middenveldster de euforie van dinsdag te temperen. “Ik heb lekker geslapen, maar nu kunnen we erover ophouden. Zaterdag is er weer een belangrijke wedstrijd.” De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt dan zijn tweede groepsduel met Kameroen.

Toch lijkt dat best lastig; om van de ene op de andere dag de knop om te draaien. Haar winnende treffer maakte immers veel los. “Mijn telefoon is ontploft”, glunderde Roord. “Ik heb alle berichten nog niet kunnen beantwoorden. Ga ik ook niet doen. Is veel te veel.”

De ontmoeting met haar familie bleef haar het meest bij. “Mijn ouders en mijn tante waren in het stadion. Als je ziet hoe trots ze zijn… Daar doe je het voor. Mijn moeder werd emotioneel en toen werd ik het ook.”

Even lijkt ze het genot over die beslissende goal toe te laten, alvorens ze zich herpakt. “Maar nu geldt weer de volgende wedstrijd.”

Toch is de kans reëel dat Roord tegen Kameroen weer op de bank begint. Ondanks haar winnende doelpunt. In 2015 maakte ze op 17-jarige leeftijd haar debuut en sinds die tijd speelde ze meer dan veertig interlands. Maar een basisplaats zat er vaak niet in.

Haar geduld werd op de proef gesteld. “En ik ben niet zo geduldig, maar dit hoort erbij. Zo’n goal helpt wel. Geen idee wat het betekent voor de komende tijd. Ik moet me laten zien in de minuten die ik krijg. Dat is best lastig soms. Des te mooier was die goal voor mij.”

Bron: nos.nl