Rosario strijdbaar: ‘Van Bommel hoeft ons niet op te naaien voor Ajax’

0
295

PSV sprankelt een stuk minder sinds de winterstop en wint zijn wedstrijden moeizamer. Maar volgens Pablo Rosario gelden er zondag in de topper tegen Ajax andere wetten.

“Mark van Bommel hoeft ons niet op te naaien voor komende zondag tegen Ajax. Dit zijn de wedstrijden die je wilt spelen, in een waarschijnlijk uitverkochte Arena”, blikt Rosario vooruit op de strijd tussen de Eindhovense koploper en de belager uit Amsterdam.

Rosario kan nog weinig kwijt over de tactiek waarmee PSV zondag het veld in gaat, maar als het aan de middenvelder ligt klappen hij en z’n ploeggenoten er zondag vol op.

PSV speelde in de eerste seizoenshelft fris en oogde met name in de Champions League sterk en onbevangen. De Eindhovenaren oogstten toen, ondanks dat de club werd uitgeschakeld, veel lof voor hun optredens.

Rosario legt uit wat PSV doet om deze kwaliteit op te roepen. “Het is echt het geloof in elkaar”, aldus Rosario. “Ik denk dat het onze kracht is. Dat we als team sterk zijn en dat we voor elkaar door het vuur willen gaan.”

PSV sleepte de afgelopen periode in de competitie een flink aantal punten uit het vuur door in de slotfase toe te slaan.

“Je ziet dat ploegen anders tegen ons spelen”, verklaart Rosario. “Natuurlijk gaat het soms moeizaam, maar uiteindelijk creëren we wel veel kansen en gaan we er met de winst vandoor.”

“Als je voor de winterstop maar één keer verliest, gaan tegenstanders je anders benaderen”, gaat de international verder. “Dat is hun goed recht, je wilt immers als ploeg een goed resultaat behalen. Het is zaak dat wij de ruimtes kunnen vinden.”

Extra push

En mocht het zondag niet lopen, dan houdt Rosario het onvoorwaardelijke vertrouwen in de Eindhovense teamgeest. “Je ziet dat jongens wel de vuile meters voor elkaar willen blijven maken. Dat is de extra push die we elkaar geven.”

Bron: nos.nl