Rus onderuit tegen voormalig wereldtopper, zieke Griekspoor trekt zich terug

0
56

Arantxa Rus heeft weinig plezier beleefd op het WTA-toernooi van Warschau. De beste Nederlandse tennisster van dit moment (WTA-75) had het al niet getroffen met de loting en begon pas te tennissen toen Sara Errani al een set gewonnen had, maar kon een nederlaag niet voorkomen: 1-6, 7-5, 5-7.

De 35-jarige Errani is de voormalige nummer vijf van de wereld, die in 2012 de finale van Roland Garros haalde en in het dubbelspel zelfs alle grandslamtoernooien op haar palmares heeft staan – de Australian Open zelfs twee keer. De gloriejaren liggen echter inmiddels in het verre verleden van de Italiaanse, die als nummer 127 op de mondiale tennisladder de kwalificaties nodig had om tot het hoofdtoernooi door te dringen.

Rus droomt nog steeds van een plek bij de beste vijftig van de wereld, maar straalde dat het eerste halfuur niet uit. Op de service van Errani maakte ze in de eerste set slechts één punt. En sterker nog: dat kreeg ze cadeau na een dubbele fout van de Italiaanse, van wie Rus in maart in Marbella – en eveneens op gravel – nog had gewonnen.

Hoe anders verliep de tweede set. Rus leverde weliswaar opnieuw tot drie keer toe haar eigen service in, maar had plots wel meer kijk op de opslag van Errani, die maar liefst vier breaks moest toestaan. Op 5-4 slaagde de 31-jarige Delftse er nog niet in om de set uit te serveren, maar op 6-5 lukte dat na een breakpoint op het tweede setpunt wel.

Maar opnieuw keerde het tij. Errani begon de derde set met twee lovegames op eigen service en brak beide keren aansluitend die van haar opponente. En daarmee leek het gedaan met de kansen van Rus, maar die wenste zich niet zonder slag of stoot over te geven.

Ze knokte zich, onder meer via twee foutloze opslagbeurten, van 0-5 terug tot 4-5. Maar vervolgens ging het ondanks 40-0 op eigen service en in totaal vijf gamepoints toch nog mis. Op het tweede matchpoint trok Errani de wedstrijd definitief naar zich toe.

Bron: nos.nl