Rus start veelbelovend, maar buigt uiteindelijk toch voor Keys

0
74

Arantxa Rus heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op de Australian Open. Ze knokte tegen Madison Keys (WTA-11) voor wat ze waard was, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om de derde ronde te halen: 6-7 (3), 2-6.

Rus (WTA-93) speelde met een duidelijk plan: de mokerslagen van Keys ontregelen door veel topspin te slaan en de bal in het spel te houden. Die tactiek was in de eerste set succesvol, al hield Keys, halvefinaliste in 2015, het hoofd koel op de belangrijke momenten.

Telkens als Rus aan een break rook, kwam Keys met een fantastische bal op de proppen. Keys begon naarmate de tweede set vorderde steeds beter te spelen en bij Rus was de tank leeg.

“Ik heb veel breakkansen gehad en ik heb er niet één kunnen pakken. Zij pakte ze wel”, vatte Rus het verschil tussen Keys en haarzelf na de partij samen.

Bekijk het interview met Rus hieronder:

Ondanks haar uitschakeling verlaat Rus de Australian Open met opgeheven hoofd. “Ik kan dit niveau goed aan. Ik ben daar niet verbaasd over, maar ik ben wel blij met het niveau dat ik hier gehaald heb. Dus ja, gewoon weer verder gaan”, aldus Rus.

Bron: nos.nl