Rus wint eerste partij op WTA-niveau sinds september 2018

0
370

Arantxa Rus heeft voor het eerst sinds september van vorig jaar een partij op WTA-niveau gewonnen. De nummer 128 van de wereld bereikte ten koste van de Française Fiona Ferro de tweede ronde van het WTA-toernooi van Boedapest: 7-5, 6-3.

De 28-jarige Rus gunde Ferro vorig jaar slechts één game bij een ITF-toernooi in Frankrijk, maar werd nu bijna twee uur door de 21-jarige Française beziggehouden. Ferro kwam ook met 2-0 voor en nadat de zeven jaar oudere Rus twee keer terug had gebroken, kwam de Française op een 5-4 voorsprong.

Uit handen

Rus raakte er niet door van de kook, won vijf games op rij en gaf de vroege break voorsprong in de tweede set niet meer uit handen. Ferro kreeg ook geen breekkans meer in die tweede set.

Vijf maanden geleden won Rus, die als laatste speelster werd toegelaten in Hongarije, in Tasjkent voor het laatste een wedstrijd op een WTA-toernooi.

Kwartfinales

Om de kwartfinales te bereiken moet Rus de winnares van het duel tussen de Hongaarse Greta Arn en Ekaterina Alexandrova uit Rusland verslaan.

Bron: nos.nl