Schouderblessure maakt einde aan EK van keeper Van Veenendaal

0
89

Sari van Veenendaal heeft de selectie van het Nederlands elftal in Engeland verlaten. In de wedstrijd tegen Zweden liep de keeper van Oranje een schouderblessure op, waardoor ze het Europees kampioenschap in Engeland niet kan vervolgen.

“Verschrikkelijk nieuws” noemt bondscoach Mark Parsons het uitvallen van Van Veenendaal. “Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen.”

Drie blessures bij één actie

In de wedstrijd tegen Zweden kwam Van Veenendaal bij een vrije trap wild uit haar doel. Daarbij blesseerde ze niet alleen zichzelf, ze raakte ook haar ploeggenoten Lynn Wilms en Stefanie van der Gragt. Van Veenendaal moest enkele minuten later met pijn aan de schouder het veld verlaten, ze werd vervangen door Daphne van Domselaar.

Jacintha Weimar, keeper van Feyenoord, is opgeroepen als haar vervanger en sluit achter Van Domselaar en Barbara Lorsheijd aan als derde keeper van Oranje.

Onbetwiste nummer één

Van Veenendaal is al jarenlang de onbetwiste nummer één van het Nederlands elftal. Sinds 2011 maakt de Oranje-international deel uit van de ploeg.

Met Sarina Wiegman aan het roer veroverde Van Veenendaal de eerste plaats onder de lat. Op het EK van 2017 was de keeper het gehele toernooi de vaste doelvrouw. Na het WK van 2019, waarin Nederland in de finale verloor van de Verenigde Staten, werd Van Veenendaal uitgroepen tot beste keeper van het toernooi.

Bekijk hieronder de samenvatting van Nederland-Zweden

Bron: nos.nl